Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΟΖΟΝΤΟΣ !!!

Σταματούν οι διαφημίσεις όζοντος


Σταματούν οι διαφημίσεις όζοντοςΣτην απαγόρευση διαφήμισης κάθε είδους συσκευής παραγωγής... όζοντος, καθώς και κάθε σχετικού έντυπου, που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου (ΕΟΦ), στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Ο Οργανισμός, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ''απαγορεύει κάθε είδους διαφήμιση των συσκευών παραγωγής όζοντος, που περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών''.
''Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου (βάσει της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ όπως ισχύει) και η διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει την χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ''.
Ο ΕΟΦ τονίζει ότι τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί έως σήμερα και επομένως, δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις των προϊόντων αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο Οργανισμός, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου με βάση τη νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, και τις συναρμόδιες αρχές εξακολουθεί να διερευνά το ενδεχόμενο λήψης και επιπλέον μέτρων.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Σταματούν οι διαφημίσεις όζοντος http://24wro.blogspot.com/2011/08/blog-post_2090.html#ixzz1UGZ22mFy